CRKT kések az innováció élvonalában


crkt.jpg

crkt_gyar.JPG

 

 

A CRKT céget (Columbia River Knife and Tool®) 1994-ben alapította Paul Gillespie és Rod Bremer. Előzőleg mindketten a Kershaw knives-nél dolgoztak. A cég csak az 1997-es Shot Show-n indult, amikor bevezették a K.I.S.S (Keep It Super Simple) zsebkést. Első pillanattól sikeres lett az Ed Halligan által tervezett kis EDC zsebkés.

crkt_k_i_s_s.jpg

A kiállítás megnyitó napján az összes darabot eladták. Ezután az eredetileg tervezett gyártási darabszám 4-5-szörösét adták el. Találj ki egy jól hangzó, jellegzetesen amerikai nevet, bízzál meg neves késtervezőket, készítőket egyedi kések megtervezésével, alakíts ki egy olyan árat, ami még vállalható a minőség megtartása mellett. Közép és közép-felső kategóriás késeket terveznek, illetve gyártanak és az első pillanattól a megbízhatóságot helyezik az előtérbe. Üzletpolitikájuk szerint elkötelezettek az olyan kések és szerszámok gyártása mellett, amelyek funkcionálisak és hosszú élettartamúak.

crkt-knives.jpg

 

CRKT 2019 újdonságok

 

crkt-kinematic.gif

CRKT Provoke karambit

 

 

birler-v-chogan.jpg

Balta és tomahawk

 

 

crkt_hvas.jpg

CRKT HVAS zsebkés

 

 

crkt_raikiri.jpg

CRKT Raikiri zsebkés

 

Ez a jól kigondolt stratégia olyannyira bevált, hogy jelenleg a CRKT tizenöt meglévő szabadalommal és számos folyamatban lévővel rendelkezik. Ide tartozik a segédnyitó mechanizmus, a Lock Back Safety (L.B.S.) mechanizmus, a Veff fogazott él és a Deadbolt retesz.

Az Outburst a társaság sajátságos nyitómechanizmusa zsebkéseikhez. A kés belsejében van egy rugós fül, amely a pengét is helyén tartja csukott állapotban. Nyitáskor, amint a penge eléri a harminc fokos szöget a rugó rásegít és így villámgyorsan nyitja a kést.Ezeken a késeken a megszokott keresztzár vagy keretből kialakított zár rögzíti nyitott állapotban a zsebkést.

outburst_opening.jpg

 

 

A Ron Lake által is feltalált Lock Back biztonsági mechanizmus, funkcionálisan hasonlít a LAWKS mechanizmushoz. A lockback-el felszerelt zsebkéseken egy retesz található, mely zárja a hagyományos keresztzárat és csak ennek a feloldásakor csukható be a zsebkés. Amikor a zsebkés le van zárva a kapcsolóval, a rendszer nem engedi sem kinyitni, sem becsukni a pengét.

lock_back_safety.jpg

 

 

 

A Veff fogazatot Tom Veff tervező és késkészítő fejlesztette ki, és kizárólag a CRKT számára engedélyezik ezt a fogazást. A Veff-sorozatok abban különböznek a szokásosoktól, hogy a fogak nagy méretűek és 60 fokos szögben vannak elrendezve, míg a legtöbb fogazás kisebb és 90 fokot zár be az éllel.

veff_serrations.jpg

 

A Deadbolt zár Flavio Ikoma találmánya, amit talán egyszerűbb megnézni mint a működését leírni.

 

Rendszeresen együttműködnek az ipar leginnovatívabb, egyedi késgyártóival és tervezőivel. Néhány név a teljesség igénye nélkül: Ken Onion, Harold “Kit” Carson, Allen Elishewitz, Pat Crawford, Liong Mah, Steven James, Greg Lightfoot, Jesper Voxnaes, Lucas Burnley, Michael Walker, Ron Lake, Tom Veff, Brian Tighe, Alan Folts, Ryan Johnson, Steve Ryan és a Graham testvérek.

crkt_desinger.jpg

 

A CRKT valóban a késgyártás és a technológia élvonalában lenne?

 

A cég két kijelentése világosan alátámasztja ezt:

"A kezdetektől az innovációt és az integritást helyeztük az első helyre - mondja Rod Bremer, a CRKT® alapítója. Minden CRKT kést és szerszámot a rendelkezésre álló legfejlettebb berendezések és gyártórendszerek segítségével készítünk. Célunk, hogy hasznos fejlesztéseket és teljesen új termékkoncepciókat kínáljunk, amelyek átfogják a vállalat alapvető, célkitűzött értékeit. Elköteleztük magunkat olyan termékek gyártása mellett, amelyeknél kéznél van a biztonság .”

crkt_mark_rod_combo.jpg

Mark Schreiber, a CRKT elnöke és Rod Bremer, a társaság alapítója, a CRKT székhelyén, Portland, Oregon

 

 

Copyright © 2013-2020 ezkes.hu Minden jog fenntartva

A bejegyzés trackback címe:

https://ezkes.blog.hu/api/trackback/id/tr2015630614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása