A Global konyhakések

2020.11.06. 16:56

A Global konyhakések

 

komin yamada

"A felkelő nap szigetének csillanása - ezt jelentik nekem, a késeim." komin yamada signo

 

 

A hagyományos Japán konyhakések több száz éves fejlődésüknek köszönhetően mára olyan, a kezelhetőség és használat szempontjából is a tökéletességig fejlesztett eszközökké váltak, melyek a világ késgyártásának élmezőnyébe emelte őket. A Global követve ezt a tradíciót, high tech design-al ötvözi a hagyományos formákat.

global konyhakés gyártás

Évezredekkel ezelőtt a japán kardkovácsok a kardkészítést olyan művészeti szintre fejlesztették, melyekkel a történelem legerősebb és legélesebb pengéit alkották meg. Ezeket a mára már híressé vált kardokat a Samurai, Japán rettegett harcos kasztja részére hozták létre. Ma, követve ezt a több ezer éves tradíciót a Global szakemberei a világ legmagasabb minőségű vágóeszközeit készítik.

Az első Global kések 1985-ben Komin Yamada tervei alapján láttak napvilágot. Elhivatottságának bizonyítéka egy új és forradalmi, a rendelkezésre álló legmagasabb minőségű anyagokból készített és legmodernebb design ötvözete. Célja egy olyan konyhakéskészlet fejlesztése volt, amely mind professzionális és amatőr szakácsok által is könnyen kezelhető, kényelmes, valamint az összes lehetséges elvárásnak eleget tesz.

Global santoku szakácskés

A Global késeket minden idők legmagasabb minőségű anyagaiból készítik. A penge anyaga 57-58 rockwell keménységűre, speciális technológiával folyékony hidrogénben (szárazjéggel) edzett, molybdenum-vanadium rozsdamentes acél. E speciális eljárásnak köszönhetően a kések kimagaslóan éltartó, rozsda és korrózióálló pengékkel lettek ellátva. A samurai kardokhoz hasonlóan minden egyes darabnak óvatos és körültekintő súlypont ellenőrzésen kell átesnie, ezáltal biztosítva a használat közbeni tökéletes súlyelosztást. A finom kontúrokkal és egy high-tech, áramvonalas forma kialakításával a kés felületén minimálisra csökkentették az ételtörmelék és kosz lerakódásának esélyét. Ezáltal a kés nemcsak biztonságosabbá, de egyúttal higiénikusabbá is vált. A visszafogott és szerény kezdetektől a Global mára, bármely étel előkészítésének minden elképzelhető műveletéhez speciális modelleket kínál.

global_konyhakés

 

Kitartó és professzionális munka eredménye, hogy mára a cég fejődését sikertörténeteként tarthatjuk számon. A mai napig a Niigata városbeli Yoshikin gyárban kézzel és a legnagyobb precizitással és szakértelemmel gyártott kések közel 50 országban kerülnek értékesítésre. Minőségük garanciája és ékes bizonyítékai azok a díjak, melyeket a cég az utóbbi évek folyamán magáénak mondhat.

 

 

 

Copyright © 2013-2020 ezkes.hu Minden jog fenntartva

A bejegyzés trackback címe:

https://ezkes.blog.hu/api/trackback/id/tr9916276308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása